Technologie

TANNUS INNOVATION 

 

Tannus producten worden gemaakt van een wereldwijd gepatenteerd materiaal genaamd Aither.

Aither is opgebouwd uit Cylic olefin copolymer (Cyclisch olefinecopolymeer is een amorf polymeer gemaakt door verschillende polymeerfabrikaten.) 


Het bevat ongeveer 1.000.000.000 (miljard) micro "bellen" gesloten lucht in elke band, wat een echte revolutie onder fietsbanden vertegenwoordigt. 

In 2015 lanceerden we de evolutie van de verbinding; de Aither 1.1 waar we een prestatie behaalden die vergelijkbaar is met die van traditionele binnen en buiten band combinaties, maar met grotere voordelen.

 In 2020 zijn er al enkele modellen vervaardigd met de compound Aither 1.1 Evo en het resultaat is spectaculair! 


We zijn hard op weg naar een nieuwe Aither 2.0, maar wanneer deze af is zullen de testen moeten uit wijzen.
Odoo • Tekst en afbeelding

Solide en Licht

Dankzij hun micro "bubbels" passen ze zich aan de grond aan en absorberen ze grondtrillingen zoals elke met lucht gevulde band.

Door de druk van deze micro-gesloten luchtcellen in onze banden te manipuleren, kunnen we de druk definiëren: zacht, normaal of hard

Uitstekende grip

Dit is een van de aspecten die professionele gebruikers het meest benadrukken. Tannus-banden garanderen een goede grip op de weg, zowel in droge als natte omstandigheden.

Grote duurzaamheid

We garanderen meer dan 6.000 km volledige prestaties, maar de levensduur van Tannus-banden kan gemakkelijk meer dan 10.000 km bedragen.

Wist je dat ze heel Europa hebben doorkruist? Van Spanje tot Rusland of van Mexico tot de zuidpunt van Ushuaia.

Onverwoestbaar

Het wordt niet aangetast in de loop van de tijd. Het lijdt niet aan samentrekking door kou, uitzetting door warmte en wordt ook niet beïnvloed door UV-stralen.

Het kan werken in een breed temperatuurbereik: van -20º tot 60º. Dit is erg belangrijk, omdat veel lek rijden wordt veroorzaakt door hoge asfalttemperaturen. Een klapband brengt onze veiligheid en die van anderen in gevaar. Met Tannus vermijden we dit probleem.

De veiligste van de wereld

Onze banden hebben een velg verankeringssysteem van Pins®, wereldwijd gepatenteerd, dat een grote veiligheid biedt en de prestaties optimaal maakt.

Een band heeft 40 verankeringspunten van Pins ®, wat zorgt voor stabiliteit, veiligheid en stijfheid. Deze pinnetjes bevestigen de Tannus aan de velg en maken het onmogelijk om los te koppelen.

Ook als je met hoge snelheid rijdt en er een spijker blijft steken of er een lekke band ontstaat, verlies je de stabiliteit niet en kun je met Tannus zorgeloos verder.

Breedscala aankleuren

We hebben een grote verscheidenheid aan 12 verschillende kleuren die je fiets uniek maken en je fiets er weer als nieuw laat uitzien.

In tegenstelling tot andere banden blijven Tannus' banden van het begin tot het einde van hun levensduur dezelfde kleur.

100% kleurvast

 

R&D - TANNUS INTERNATIONAL

Het episch hard van alle R&D ligt in Zuid-Korea waar er dagelijks wordt gewerkt aan innovatie en verduurzaming.   Tannus is vanaf het begin van de ontwikkeling van zijn producten gericht op het creëren van een duurzaam product, wat haaks staat op de trend die veel andere bedrijven hebben omdat de vervangingsmarkt veel oplevert. Bij Tannus streven we ernaar om onze klanten een hoge toegevoegde waarde te bieden met waar nodig maatwerk.Ons verleden
In 2003 besloot Fine Chemical, een leider in de ontwikkeling van zolen voor sportschoenen voor 's werelds toonaangevende merken (Nike, Reebok, NB, Saucony).
In de woorden van zijn oprichter en wielerliefhebber;

"Als we wereldleiders zijn in maken van menselijke schoeisel, laten we dan al onze kennis inzetten om toonaangevend te zijn in het "schoeisel" van de fietsen op onze planeet"

We zijn nu hard op weg in deze traditionele markt waar innovatie het verschil zal maken.
 

Odoo • Tekst en afbeelding